Laat geld voor oudere of jongere werknemer niet liggen!

Overig

Je neemt een oudere of juist jongere werknemer vanuit een uitkeringssituatie in dienst; na het lezen van dit artikel gaan in zo’n situatie alle alarmbellen rinkelen. Want dit betekent in bijna alle gevallen extra geld. Geld dat veel ondernemers laten liggen, meestal omdat ze er niet bekend mee zijn.

Neem je een oudere of jongere werknemer vanuit bijvoorbeeld de Wet werk en bijstand (Wwb) in dienst, dan biedt de overheid een aantal regelingen waarmee je als werkgever financieel voordeel kunt behalen. Denk daarbij aan premiekortingen of regelingen bij scholing.

Premiekorting voor jongere werknemer
Voor een werknemer tussen de 18 en 26 jaar krijg je korting op de premies voor werknemersverzekeringen, of soms zelfs een vrijstelling. Dit geldt alleen bij een contract van minimaal zes maanden, minimaal 32 uur per week (vanaf 1 juli minimaal 24 uur per week). Je krijgt de korting of vrijstelling zolang het contract duurt, met een maximum van twee jaar. Deze regeling geldt tot 31 december 2015, maar er kan met terugwerkende kracht tot 1 juli 2014 alsnog een beroep op worden gedaan. Het is de moeite waard, want het gaat niet om een paar tientjes: per jaar kan de premiekorting al snel oplopen tot € 3.500.

Mobiliteitsbonus voor 56-plussers
Neem je iemand van 56 jaar of ouder vanuit een uitkeringssituatie in dienst, dan heb je veel kans op een mobiliteitsbonus. Ook deze bestaat uit een korting op de premies voor werknemersverzekeringen, of een vrijstelling. De voorwaarden die hier gelden zijn echter wat moeilijker samen te vatten, vanwege de leeftijdsafhankelijkheid en de diverse specifieke eisen die gesteld worden. De duur van deze bonusregeling is maximaal drie jaar, en kan oplopen tot € 7.000 per jaar. Daarbij maakt het niet uit of de werknemer een tijdelijk of vast contract heeft getekend.
Voorheen was de leeftijdsgrens 50 jaar. Ontving je in 2014 een werkbonus voor iemand van 50 jaar of ouder, die niet ouder is dan 56 jaar, dan blijft de mobiliteitsbonus hetzelfde als in 2014.

Je ziet, allerlei mogelijkheden die de overheid biedt, maar die je wel moet weten. Bij IBN zijn we goed op de hoogte van de wet- en regelgeving. Neem daarom contact met me op, zodat we samen kunnen kijken of jij ergens geld laat liggen. Want dat zou toch jammer zijn…


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door op ‘reactie plaatsen’ te klikken geeft u toestemming voor het plaatsen van uw reactie bij het blog met uw naam. Uw e-mailadres wordt in het cms (WordPress) bewaard zodat IBN eventueel contact me u zou kunnen opnemen. Wilt u meer weten over wat we met uw gegevens doen? Lees dan onze privacyverklaring.