Als je een ondernemer vraagt waar hij of zij zich het liefst op focust, krijg je altijd een antwoord dat te maken heeft met de corebusiness. Personeelsvraagstukken, hoe belangrijk ook, leiden een ondernemer nogal eens af van deze focus. Wat als een gespecialiseerde partij dit stuk van de bedrijfsvoering nou eens van je zou overnemen? En je daardoor ook risicoloos sociaal zou kunnen ondernemen, eventueel in het kader van de Participatiewet?
Als werkgever heb je te maken met uiteenlopende personeelsvraagstukken, die vaak veel vragen en onzekerheden oproepen. Het ondoordringbare woud van wet- en regelgeving weerhoudt menigeen er bovendien van sociaal te ondernemen. De nieuwe Participatiewet dwingt werkgevers er echter toe.
Een sociale onderneming, wat is dat precies?
Een sociale onderneming is synoniem aan een maatschappelijke onderneming, die naast economische ook sociale doelstellingen nastreeft. Een echte Social Enterprise is financieel onafhankelijk en streeft als ieder ander bedrijf naar continuïteit en een vaste marktpositie. Het grote verschil zit ‘m in de bijzondere samenstelling van het personeelsbestand: een aanzienlijk deel van de werknemers – denk aan zo’n 35% – heeft een afstand tot de arbeidsmarkt. IBN is een officiële Social Enterprise, waar jij op kunt meeliften.
Risicoloze sociale invulling
Als gevolg van de nieuwe Participatiewet en de afspraken uit het Sociaal Akkoord worden werkgevers wettelijk verplicht een grotere rol te spelen in het begeleiden van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt naar werk. Deze wet hangt bij veel ondernemers als een zwaard van Damocles boven hun hoofd. Bij jou ook? Dan heb ik een praktische oplossing voor je. Jij focust je op je onderneming en wij zorgen voor de risicoloze sociale invulling. De medewerkers die we bij jou detacheren zijn immers in onze dienst, met alle werkgeversverplichtingen en –risico’s voor ons. Maar ze tellen wel mee bij het voldoen aan jouw wettelijke verplichtingen.
Kennis en ervaring delen
Door onze brede kennis van de dynamische arbeidsmarkt én wetgeving, gecombineerd met onze 20-jarige ervaring met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, hebben wij ontdekt voor veel werkgevers een deskundige gesprekspartner te zijn.
Wil jij graag vrijblijvend een gesprek met me aangaan over de gevolgen van de Participatiewet? Of over de mogelijkheden van Risicoloos Sociaal Ondernemen? Mail me dan gerust; ik kijk uit naar je bericht!
P.S. Blijf deze blog volgen: de elf voordelen van Risicoloos Sociaal Ondernemen komen allemaal aan bod.