Het sprookje Integrale Bestekken

De kwaliteit van de openbare ruimte verbeteren zonder de kosten te laten stijgen, dat klinkt als een sprookje. In de praktijk blijkt deze doelstelling echter heel reëel te zijn. Met integrale bestekken bereik je een hogere kwaliteit tegen een scherpere prijs. Het gaat erom hetzelfde werk slimmer aan te pakken.

Spin in het web

Als hoofdaannemer ben je bij een integraal bestek een spin in het web: je stuurt alle werkzaamheden aan om de openbare ruimte op het gewenste niveau te krijgen en in stand te houden. Heb je een bepaalde discipline zelf niet in huis, dan schakel je een onderaannemer in. De regie blijft op deze manier in een hand, wat voor de gemeenten minder contacten en dus minder werk en minder afstemmingsverliezen betekent. Bovendien hebben alle partijen bij een integraal bestek integraal dezelfde kwaliteit voor ogen, waardoor de faalkosten bijna nihil zijn. Ook voor de onderaannemers zijn er veel voordelen. Doordat een all-in pakket wordt aangeboden, concurreren zij niet op productniveau en kunnen ze zich focussen op de corebusiness. Die focus heeft weer als gevolg dat de kwaliteit gewaarborgd is. Omdat alle werkzaamheden goed op elkaar zijn afgestemd, en dus ook het transport, is er minder CO2-uitstoot. Tot slot kunnen de werkzaamheden worden uitgevoerd door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt: een goede invulling van Social Return en de Participatiewet.

De drie P’s

In feite bevorderen integrale bestekken de drie P’s, de kenmerken van maatschappelijk verantwoord ondernemen. De P van planet, doordat het werk milieuvriendelijker wordt uitgevoerd. De P van people, want we werken met medewerkers met een arbeidsbeperking. En de P van profit: de prijs is scherper, dus gemeenten kunnen besparen op het beheer van de openbare ruimten.

Zo zie je, integrale bestekken bieden vele voordelen. Bel (0413 33 44 55) of mail je me als je wil weten hoe dit sprookje voor jou werkelijkheid kan worden? Ik denk graag met je mee!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door op ‘reactie plaatsen’ te klikken geeft u toestemming voor het plaatsen van uw reactie bij het blog met uw naam. Uw e-mailadres wordt in het cms (WordPress) bewaard zodat IBN eventueel contact me u zou kunnen opnemen. Wilt u meer weten over wat we met uw gegevens doen? Lees dan onze privacyverklaring.