Een netwerk met een sociaal hart

Overig

‘Netwerken is zonde van mijn tijd: het levert toch niks op.’ Nog steeds hoor ik dit soort geluiden weleens. De tijd dat alleen hard werken synoniem stond voor succes ligt echter ver achter ons. Samenwerken, leren van elkaar en kennis en expertise delen zijn cruciaal voor het bestaansrecht van je bedrijf op de lange termijn.

Sociale ondernemers verbinden

De afgelopen twintig jaar hebben wij een groot netwerk opgebouwd: zo’n 750 klanten en daarbij een heleboel bedrijven waarmee we regelmatig contact hebben. Het begeleiden van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt naar betaald werk brengt dat met zich mee. Om onze kennis op HR- en P&O-gebied te delen en onze klanten iets terug te geven, hebben wij ‘Inspirerend IBN’ in het leven geroepen. Hiermee maken we ons werkgeversnetwerk toegankelijk en brengen we sociale ondernemers met elkaar in contact. Zo wordt het makkelijker de handen ineen te slaan en vraagstukken omtrent werk en sociale duurzaamheid met elkaar op te pakken.

Sociaal ondernemen, maar dan zonder de risico’s

De arbeidswetgeving – waaronder de Wet werk en zekerheid, Wet verbetering poortwachter en de Participatiewet – is complex en steeds aan verandering onderhevig. Is het niet je corebusiness, dan is het bijna niet bij te benen. Door onze expertise op dit gebied te delen, ons uitgebreide netwerk breed in te schakelen, flexibele personele oplossingen te bieden en daarbij bepaalde werkgeversrisico’s op ons te nemen, stellen we bedrijven in staat te excelleren in waar zij goed in zijn. Ondernemen, maar dan zonder de risico’s. En dat ook nog op een sociale manier. Wat mij daarin aanspreekt is dat het winst betekent voor mens en bedrijf, winst voor iedereen.

Wil jij graag ondernemen met een sociaal hart? Dan wil ik graag kennis met je maken en je uitnodigen voor de volgende bijeenkomst van Inspirerend IBN!

 


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door op ‘reactie plaatsen’ te klikken geeft u toestemming voor het plaatsen van uw reactie bij het blog met uw naam. Uw e-mailadres wordt in het cms (WordPress) bewaard zodat IBN eventueel contact me u zou kunnen opnemen. Wilt u meer weten over wat we met uw gegevens doen? Lees dan onze privacyverklaring.