Doe niet zo spastisch

Doe niet zo spastisch!

De Quotumwet is een stok achter de deur voor de Participatiewet en heeft als doel meer mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan het werk te helpen. Wat mij verbaast is de ophef die hierover wordt gemaakt. Alsof je geen kant op kunt met deze mensen! Maar weet je eigenlijk wel wie er allemaal onder de Participatiewet vallen? En realiseer je je dat je er op een dag zelf ook best eens toe kunt behoren?

Voorbeelden uit de praktijk

Iemand van 55 wordt ontslagen bij een bedrijf dat gaat reorganiseren. Een bekwame medewerker met een enorm mentaal kapitaal aan kennis en ervaring. Maar hij heeft zijn leeftijd niet mee en valt daardoor onder de Participatiewet. Nog eentje: een zelfstandig ondernemer kan het hoofd niet meer boven water houden en gaat failliet. Voor ondernemers is er geen vangnet, dus hij komt direct in de bijstand. Ook dit soort talenten komen bij ons terecht.

Risicoloos Sociaal Ondernemen

Als Social Enterprise moeten wij naast het volbrengen van onze maatschappelijke missie ook onze (financiële) doelstellingen halen en de broek voor een steeds groter gedeelte zelf ophouden. Als wij minder getalenteerde mensen in dienst zouden hebben, zouden we toch nooit Risicoloos Sociaal Ondernemen aanbieden? Wij nemen alle werkgeversrisico’s op ons als je met onze medewerkers in zee gaat. Dat doe je alleen als je vertrouwen hebt in hun capaciteiten. Daarom zeg ik, weg met die vooroordelen! Iedereen kan onder de Participatiewet komen vallen, mensen hebben het vaak zelf niet in de hand. Het zal je maar gebeuren!

Dus doe niet zo spastisch en bel (0413-334455) of mail me, dan kijken we samen welke talenten jouw bedrijf een boost kunnen geven.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door op ‘reactie plaatsen’ te klikken geeft u toestemming voor het plaatsen van uw reactie bij het blog met uw naam. Uw e-mailadres wordt in het cms (WordPress) bewaard zodat IBN eventueel contact me u zou kunnen opnemen. Wilt u meer weten over wat we met uw gegevens doen? Lees dan onze privacyverklaring.