Nǐ hǎo China!

Nǐ hǎo China!

Op mijn ontdekkingstocht binnen IBN vallen me prachtige dingen op. Hoe mensen verbonden zijn met hun werk bijvoorbeeld, en hoe tevreden en gelukkig ze zijn met de handelingen die ze soms al jaren uitvoeren. Hoe ze de meest technische hoogstandjes in elkaar zetten, doordat we de processen volledig ontrafelen. Het wordt tijd dat we het bedrijfsleven duidelijk maken hoe aantrekkelijk wij wel niet zijn en assemblagewerkzaamheden uit China terug gaan halen naar Nederland!

Talenten inzetten in het proces

Onze mensen hebben weliswaar aandacht nodig, maar kunnen zich voor meer dan 100% inzetten op een onderdeel van een proces. Ieder is goed in zijn of haar eigen deeltje. In Malden bijvoorbeeld, maken we elektronisch verstelbare schokbrekers, voor het Oostenrijkse WP Suspension. En in Oss zetten we chirurgische pakketten in elkaar voor operaties. Bij dit soort werkzaamheden kunnen we ons echt geen fouten permitteren! Het gaat perfect omdat we meedenken over het productieproces, de materialen en de uitleg aan onze medewerkers. Met zeer uitgebreide werkinstructies bijvoorbeeld, om de handeling duidelijker te maken.

Geen contract zonder contact

Als je dit weet, vraag je je af waarom bedrijven hun assemblagewerk nog in China laten uitvoeren. Wij kunnen bedrijven ontzorgen door het hele proces over te nemen. Onze mogelijkheid te investeren in productieprocessen, machines, gebouwen en mensen is voor veel organisaties heel aantrekkelijk. Daarbij is regionaal zaken doen heel anders: wij zitten om de hoek, je kunt gewoon een bakje koffie komen drinken. Het gaat ons eerder om contactmanagement en werk bieden voor de mensen in de regio. Dat is bij Chinese organisaties wel anders, daar moet je vooral het contract goed dichttimmeren. En de flexibiliteit is ver te zoeken. Tegen ons kun je zeggen: kom op IBN, onze markt verandert, pas het proces even aan. Dat kan door onze kennis van procesinrichting en productengineering in combinatie met de beschikbare faciliteiten.

Reshoring, mede mogelijk gemaakt door IBN: hoe cool zou dat zijn?! En dan tegelijkertijd invulling geven aan de Participatiewet. Assemblagewerkzaamheden terughalen naar Nederland is goed voor (de flexibiliteit van) bedrijven, voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en voor B.V. Nederland. Kun jij mij uitleggen wat jou dan nog tegenhoudt? Bel (0413-334455) of mail me gerust, ik ben benieuwd naar je argumenten.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door op ‘reactie plaatsen’ te klikken geeft u toestemming voor het plaatsen van uw reactie bij het blog met uw naam. Uw e-mailadres wordt in het cms (WordPress) bewaard zodat IBN eventueel contact me u zou kunnen opnemen. Wilt u meer weten over wat we met uw gegevens doen? Lees dan onze privacyverklaring.