Een goed werkgever zet medewerkers buiten de poort

Als goede werkgever zet je je mensen buiten de poort

Overig

 

‘Ieder z’n vak’, roep ik weleens als ik bij een borrel geïntrigeerd raak door de snelle een-tweetjes die ondernemers maken bij het bespreken van nieuwe politieke wendingen, dreigende belastingmaatregelen, sectorale quota en wat allemaal nog meer over ons ondernemend land wordt uitgestort. Ondernemers reageren alert, zijn wendbaar en kiezen nieuwe koersen. De medewerkers moeten volgen, in hetzelfde tempo graag!

Sociaal en zakelijk ondernemen hand in hand

Dat tempo is vaak een probleem. De geoliede machine loopt vast als mensen het niet kunnen bijbenen en vervolgens zuchtend en steunend hun ding doen. Met alle gevolgen van dien. Als werkgever wil je het goed doen voor je mensen, maar er moet ook geld verdiend worden. Dat lijkt een contradictie, maar hoeft het helemaal niet te zijn. Sociaal en zakelijk ondernemen gaan prima hand in hand.

Schadelast beperken

Stel dat je zou kunnen profiteren van de mogelijkheden op de regionale arbeidsmarkt. Van een netwerk van ondernemers, die door de tussenkomst van een intermediair medewerkers uitwisselen om er zo voor te zorgen dat de schadelast voor de ondernemers beperkt wordt. Jij hebt bijvoorbeeld een medewerker voor wie het werk te zwaar wordt. Een andere werkgever is op zoek naar een ingewerkte, gemotiveerde medewerker om allerlei voorkomende, lichte karweien uit te voeren. Dan zet je deze medewerker gewoon buiten de poort, zodat hij of zij op een andere plek een steentje kan bijdragen en onderdeel kan blijven uitmaken van de maatschappij. Het is een voorbeeld van goed werkgeverschap.

Dat lijkt je toch maar lastig allemaal? Helemaal niet, het is een fluitje van een cent! Als jij er ook kansen in ziet, kan ik je wel een aantal handige tips geven om dit goed aan te pakken. Geef me dan even een seintje!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door op ‘reactie plaatsen’ te klikken geeft u toestemming voor het plaatsen van uw reactie bij het blog met uw naam. Uw e-mailadres wordt in het cms (WordPress) bewaard zodat IBN eventueel contact me u zou kunnen opnemen. Wilt u meer weten over wat we met uw gegevens doen? Lees dan onze privacyverklaring.