Extra handjes laten wapperen in De Maashorst

Overig

Provinciaal Landschap De Maashorst is een verrassend natuurgebied, omgeven door de gemeenten Bernheze, Uden, Landerd en Oss. Ben je er weleens geweest, dan zul je het met me eens zijn dat er alles aan gedaan moet worden om dit prachtige natuur- en cultuurlandschap zo goed mogelijk te onderhouden. Bij IBN voegen we de daad bij het woord. Doe jij dat ook?

Verschillende geschikte werkvormen
De betrokken gemeenten hebben voor het onderhoud niet genoeg budget ter beschikking om het Maashorstgebied op een hoog niveau te houden. Wij hebben onszelf daarom de vraag gesteld hoe we daar een rol in kunnen spelen. In De Maashorst zijn verschillende werkvormen voorhanden die zeer geschikt zijn voor onze medewerkers of jongeren in het speciaal onderwijs, die zichzelf verder willen ontwikkelen. Daartoe zetten we projecten op zoals de groentetuin en werken we actief samen met Staatsbosbeheer en de Bosgroep.

Mensen doorontwikkelen naar werk
In de groentetuin kunnen mensen vaardig worden in het telen en oogsten van een uitgebreid scala, ook de vergeten groente. De samenwerking met Staatsbosbeheer biedt onder meer jongeren in het speciaal onderwijs de kans ervaring op te doen. Ze lopen met onze groepen medewerkers mee en kunnen zo ontdekken welke werkzaamheden goed bij hen passen; belangrijk voor het zelfvertrouwen van deze jonge mensen. Natuurlijk zijn de Maashorst-projecten uiteindelijk allemaal bedoeld om mensen door te ontwikkelen naar werk.

Ondernemen in De Maashorst
Zo ontstaat er steeds meer bedrijvigheid in dit natuurgebied, ook door de Maashorst Betrokken Ondernemers. Ik vind het mooi om te zien dat steeds meer initiatieven bestaansrecht houden. Ben jij ook zo’n gedreven ondernemer in De Maashorst, maar kun je (soms) wel wat extra hulp gebruiken? Neem dan gerust contact met me op, dan laten we het mes aan twee kanten snijden.

Dus bel (0413-334455) of mail me als jij erbij gebaat bent als wij die extra handjes laten wapperen in het mooie Maashorstgebied. Onze medewerkers kunnen niet wachten!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door op ‘reactie plaatsen’ te klikken geeft u toestemming voor het plaatsen van uw reactie bij het blog met uw naam. Uw e-mailadres wordt in het cms (WordPress) bewaard zodat IBN eventueel contact me u zou kunnen opnemen. Wilt u meer weten over wat we met uw gegevens doen? Lees dan onze privacyverklaring.