Leerwerkbedrijven, ahoi!

Overig

Leerwerkplekken, ze zijn vooral voor iedereen die met z’n handen aan de slag wil van cruciaal belang. Mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt richten zich vaak op praktische vakken, dus wij hebben er een heleboel ervaring mee. En weten daarom als geen ander hoe belangrijk het is dat het bedrijfsleven leerwerkplekken ter beschikking stelt om het vakmanschap over te dragen. Heb jij daar weleens over nagedacht?

Werkervaring opdoen
Het gaat vaak om jongeren uit diverse doelgroepen: Wajongeren, leerlingen uit het praktijkonderwijs, et cetera. Ze hebben het ambacht wel geleerd op school, maar dat is toch anders dan werken in de praktijk. Vooral deze leerlingen kunnen het vak alleen goed leren bij een leerwerkbedrijf, maar dan moeten die er wel zijn.

Meester en gezel
Eigenlijk is het een hele oude gedachte, het meester-gezel-model. Natuurlijk is deze methode tegenwoordig in een modern jasje gegoten, maar het idee van het overdragen van vakmanschap, het leren van de meester, is gebleven. Als leerwerkbedrijf kun je er een sociale invulling aan geven door mensen met een arbeidsbeperking het vak te leren. Zodat ook zij de kans krijgen volwaardig deel te nemen aan de maatschappij.

Zorggarage
Neem bijvoorbeeld Tim, die in de Zorggarage in Sterksel van Max Boogaarts het vak van automonteur heeft geleerd. Omdat hij dat in alle rust en op zijn eigen tempo mocht doen, en Max altijd een luisterend oor had, is het hem gelukt een goede kracht te worden. Mijn collega Gerrit Timmerman heeft inmiddels een baan gevonden voor Tim en het gaat hem goed. Hij staat sinds zijn periode bij de Zorggarage een stuk positiever in het leven.

Ben jij ook een sociaal ondernemer die er niet alleen over praat, maar juist de daad bij het woord voegt? Dan is het bieden van een leerwerkplek aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt misschien echt iets voor jou! Bel (0413 334455) of mail me, ik help je graag verder en vertel je bovendien alles over de voorsprong die je kunt pakken op andere werkgevers.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door op ‘reactie plaatsen’ te klikken geeft u toestemming voor het plaatsen van uw reactie bij het blog met uw naam. Uw e-mailadres wordt in het cms (WordPress) bewaard zodat IBN eventueel contact me u zou kunnen opnemen. Wilt u meer weten over wat we met uw gegevens doen? Lees dan onze privacyverklaring.