Een ode aan de stille krachten

Betrap jij jezelf er ook weleens op? Dat je te weinig aandacht hebt voor de medewerkers die altijd op tijd zijn, zich nooit laten horen en bijna geen ziekteverzuim kennen? En zich als vanzelf meebewegen met alle ontwikkelingen die horen bij deze tijd? Het zijn deze stille krachten binnen onze organisatie aan wie ik graag een ode wil brengen.

Waar zouden we zijn zonder kwalitatief goede medewerkers? Vooral in de schoonmaak zijn controles aan de orde van de dag. Ik krijg rapporten toegestuurd van allerlei bureaus, over allerlei objecten. De resultaten zijn eigenlijk altijd goed. Wij kunnen echt bouwen op onze medewerkers die er met al hun beperkingen zonder blikken of blozen elke dag weer voor zorgen dat IBN kwaliteit levert. Mensen die onopvallend, opvallend goed hun werk doen. Ze leggen zichzelf niet neer bij hun lot. Ik ben ervan overtuigd dat dat de kracht is van deze stille krachten.

Wat misschien nog wel veel knapper is, is dat ze zonder problemen meegroeien. Er is niet een klant die nog hetzelfde vraagt als vijf jaar geleden: ze verwachten allemaal meer voor hetzelfde geld. Onze teams hebben de klantwens op een goede manier vertaald en meer werk verricht met minder medewerkers. Daar heeft eigenlijk niemand het ooit over. Het lijkt alsof ze gewoon verder hobbelen, maar ondertussen zijn ze hartstikke flexibel. Het komt vanuit henzelf, ze bezitten een bepaalde intrinsieke motivatie. Natuurlijk helpen wij een handje. Maar als ze niet willen of niet kunnen, kom je met begeleiding ook niet ver, hoe goed deze ook is.

Wat ik prachtig vind om te zien is dat die vooruitgang niet alleen tot uiting komt op het werk, maar ook in de privésfeer, in sociale banden. Medewerkers zoeken elkaar op buiten het werk om. Ze gaan samen sporten of naar een concert. Omdat ze zich bevinden in een netwerk van gelijkgestemden die worden geholpen door allerlei instanties, komen ze elkaar overal tegen. Daaruit ontstaan vaak mooie vriendschappen en soms ook relaties. Mooi toch?

Wil jij ook graag een ode brengen aan je medewerkers? En kies je dan voor een lofdicht of een lofzang? Ga je voor het laatste, bel (0413 334455) of mail me dan: ik ken nog een hele goeie zangleraar!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door op ‘reactie plaatsen’ te klikken geeft u toestemming voor het plaatsen van uw reactie bij het blog met uw naam. Uw e-mailadres wordt in het cms (WordPress) bewaard zodat IBN eventueel contact me u zou kunnen opnemen. Wilt u meer weten over wat we met uw gegevens doen? Lees dan onze privacyverklaring.