BOOS!

Overig

Vadertje Staat heeft het goed met ons voor. We mogen allemaal participeren; in werk, in de maatschappij, in scholing. Zodat we allemaal in een hokje passen en daar ons bijbehorende steentje kunnen bijdragen. Mooi toch?!

Waarom voelt het dan niet altijd zo positief als bedoeld door onze wetgever? We leven in een welvaartsmaatschappij: er is werkgelegenheid, we kunnen opleidingen volgen en er zijn genoeg mogelijkheden om je talenten te benutten. Daarbij is Nederland erg tolerant. Waarom worden er dan toch elke dag zoveel mensen teleurgesteld door alle regels die er zijn?

We kennen allemaal wel voorbeelden uit onze omgeving:

Die baan? Nee hoor, niet voor jou: daarvoor ben je veel te oud.
Stagelopen? Nee, sorry, geen tijd voor begeleiding.
Werkervaring opdoen? No go! Je hebt altijd iets heel anders gedaan: past niet.

Telkens als ik dit soort geluiden hoor word ik boos. Boos op het systeem. Boos op mijn baas. Boos op mezelf omdat ik van jouw probleem schijnbaar niet het mijne wil maken…

En dat is de grootste valkuil. Realiseren we ons dan niet, dat we allemaal tot de doelgroep behoren? Dat als er iets niet volgens plan verloopt in ons leven, ook jij en ik slachtoffer kunnen worden van de opgezette systemen en het denken in kaders en vaste patronen? En dat we dan, net als iedereen, mogen hopen dat er ergens iemand ons een kans wil geven?

Gewoon, omdat leeftijd geen rol speelt.
Gewoon, omdat een stagiair een frisse wind brengt in de organisatie.
Gewoon, omdat leren van iemand met een andere achtergrond geweldig inspirerend werkt.

 

Voel jij je aangesproken en wil je mij inspireren? Kom dan maar op, want dan wil ik jou heel graag leren kennen!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door op ‘reactie plaatsen’ te klikken geeft u toestemming voor het plaatsen van uw reactie bij het blog met uw naam. Uw e-mailadres wordt in het cms (WordPress) bewaard zodat IBN eventueel contact me u zou kunnen opnemen. Wilt u meer weten over wat we met uw gegevens doen? Lees dan onze privacyverklaring.