Geef jouw glans aan dit nieuwe jaar!

Overig

Wat is er nou eigenlijk zo mooi aan een heel nieuw jaar dat we voor de boeg hebben? 2017 is voor veel mensen vast en zeker goed begonnen met een knallend nieuwjaarsfeest, een gezellige nieuwjaarsnacht in goed gezelschap of – nog beter misschien – een mooie prijs in een loterij. Toch weet ik zeker dat nog veel meer mensen dit nieuwe jaar niet zo sprankelend zijn ingegaan.

Een onzekere toekomst vanwege ontslagdreiging, een ernstige ziekte of problemen in de thuissituatie. Of doordat financiële zorgen de kop opsteken, persoonlijke ontwikkeling niet meer mogelijk is of de mantelzorg te zwaar wordt. Is er dan geen sprankje hoop zo aan het begin van dit nieuwe jaar?

Terugkijken naar hoe het was is goed om te doen. Het geeft inzicht in waar je vandaan komt en welke route je hebt afgelegd. Je zegeningen tellen hoort daar wat mij betreft ook bij.

Daarna vooruit kijken is echter nog veel belangrijker. Je kansen liggen immers in de toekomst. Daar kun je nieuwe paden inslaan, oplossingen creëren en vragen beantwoorden. Het is hierbij wel belangrijk dat je hulp durft te vragen en wellicht zelf ook een helpende hand toesteekt waar nodig. Dat kunnen we allemaal en kost verder niks!

Je hebt een heel nieuw jaar voor je liggen om je goede voornemens uit te werken naar successen. Kleine plannen, in je eigen buurt of met je collega’s, bijvoorbeeld een gezellige middag organiseren om elkaar beter te leren kennen. Of grote plannen, zoals een opleiding starten of solliciteren naar je droombaan.

Alles is mogelijk, de route naar het eindpunt is nog niet bepaald. Het is spiksplinternieuw, dit jaar 2017. Pak het aan, met beide handen en geef er jouw glans aan. Dat is mijn allerbeste wens voor jou!

Margo van Dijk, telefoon 0413-334455.

 


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door op ‘reactie plaatsen’ te klikken geeft u toestemming voor het plaatsen van uw reactie bij het blog met uw naam. Uw e-mailadres wordt in het cms (WordPress) bewaard zodat IBN eventueel contact me u zou kunnen opnemen. Wilt u meer weten over wat we met uw gegevens doen? Lees dan onze privacyverklaring.