Dit is waarom Nederland het creatiefste land ter wereld is!

Overig

Oké, ik draai niet meer zo vaak als in the 90’s, maar vind het prachtig om met music de hele dancefloor te vullen. De passie voor het draaien is altijd gebleven en de ontwikkelingen in de muziekindustrie boeien me nog steeds. Een bericht over de dancescene trok daarom mijn aandacht: hoogleraar Frank den Butter, ING-econoom Marten van Garderen en dancedeskundige Denis Doeland geven een verklaring voor het succes.

In de jaren ’40 duikt de term DJ voor het eerst op. Het was destijds iemand die muziek bij elkaar zocht en deze via de radio of een bepaald publiek ten gehore bracht. Inmiddels is de DJ uitgegroeid tot een entertainer, een muzikale kunstenaar, op kleine en grote dance events. Het is langzaamaan een ware industrie geworden. Denk aan grote Nederlandse namen als Martin Garrix, Tiësto, Hardwell en Armin van Buuren, die zijn uitgegroeid tot belangrijke exportproducten.

Volgens het artikel ‘Dancesector: hét schoolvoorbeeld’, is Nederland een van de creatiefste landen ter wereld. ING-econoom Marten van Garderen stelt dat de dance-industrie hiervan het beste voorbeeld is: hier komen technologie en talent samen. Van Garderen noemt succesfactoren als goed voorbeeld doet goed volgen en de bereidheid te investeren in talenten. Volgens hoogleraar aan de Vrije Universiteit Frank den Butter leidt het grote onderlinge vertrouwen onder de organisatoren tot een gemakkelijke samenwerking. Dancedeskundige Denis Doeland schrijft het succes toe aan de kleine spelers op deze markt, die sneller in staat zijn in te spelen op verandering in smaak en beleving. Bovendien kennen ze elkaar allemaal en wisselen ze belangrijke informatie uit.

Ik moest bij deze succesfactoren sterk denken aan mijn werk, aan IBN. Onze medewerkers trekken zich op aan anderen, volgen graag een goed voorbeeld. Daarbij investeren wij in hun talenten middels interne opleidingen. Door mensen in hun kracht te zetten, komt hun creativiteit optimaal tot uiting. De verschillende zelfstandige IBN-bedrijven werken nauw met elkaar samen om het zo goed mogelijk te doen voor onze klanten en breed in te kunnen spelen op hun wensen. Het onderlinge vertrouwen is daarbij groot, de lijntjes kort en we zijn goed op de hoogte van wat er speelt in de wereld.

Hoogleraar Den Butter stelt in het artikel ook dat andere organisaties van de dancesector kunnen leren. Natuurlijk, we kunnen allemaal van elkaar leren. Hier zou ik weleens met jou over willen doorpraten. En dan draaien we ter inspiratie het nummer Hey DJ van de Opposites!

 

Bewaren

Bewaren


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door op ‘reactie plaatsen’ te klikken geeft u toestemming voor het plaatsen van uw reactie bij het blog met uw naam. Uw e-mailadres wordt in het cms (WordPress) bewaard zodat IBN eventueel contact me u zou kunnen opnemen. Wilt u meer weten over wat we met uw gegevens doen? Lees dan onze privacyverklaring.