Niet omdat het moet, maar omdat het past!

Tijdens mijn digitale tijdperk bij DoQument Services werd digitaliseren weleens ingezet voor de invulling van een Social Return verplichting. Inmiddels ben ik onderdeel van het Social Return Team van IBN en kan ik met organisaties breder kijken naar een mogelijke oplossing die ook werkelijk bij hen past. Het mooie is dat zij Social Return dan niet meer voelen als een verplichting.

Social Return wordt nog vaak gezien als iets lastigs, iets dat opgelegd wordt. Toch is er een kentering gaande; we voelen ons met z’n allen steeds meer verantwoordelijk voor de Participatiewet, en dus voor een participatiemaatschappij. Bedrijven en allerlei andere organisaties realiseren zich ondertussen dat ze door middel van Social Return hier een mooie invulling aan kunnen geven. Ik help ze met het zoeken naar de meest geschikte vorm, zodat het ook werkelijk oplevert.

 

In de dagelijkse praktijk hebben we te maken met een grote diversiteit aan leveranciers en organisaties die opdrachten met een Social Return eis krijgen van gemeenten. Denk aan bouwbedrijven, maar ook aan dienstverleners in de zorg en ZZP’ers. Soms is het best een uitdaging om een geschikte vorm van Social Return te vinden. In zo’n geval kijken we hoe het ingevuld kan worden op een creatieve, wellicht indirecte manier. Ons uitgangspunt is dat het echt moet passen, volwaardig voor opdrachtgever en opdrachtnemer, anders is de samenwerking geen lang leven beschoren. En wij van team Social Return gaan alleen voor duurzame oplossingen.

 

Denken in oplossingen betekent ook dat wij als IBN investeren in nieuwe vormen. De pilot van het dienstencentrum MPLOOY (link naar blogartikel van Evert, MPLOOY Veghel: werkend collectief) is bijvoorbeeld zo’n creatieve activiteit, een initiatief dat wordt gedragen door acht Veghelse bedrijven, waaronder IBN. Het biedt een oplossing voor medewerkers van de deelnemende bedrijven die door vergrijzing, ziekteverzuim of re-integratie niet meer passen op hun oude werkplek.

 

Het geeft veel voldoening leveranciers en opdrachtnemers te helpen met Social Return, en ik ben dan ook echt blij met deze nieuwe functie. Vind jij het moeilijk een goede invulling te vinden voor je verplichtingen? Neem dan contact met me op: ik sta te popelen om de perfecte match te maken!

 

Bewaren

Bewaren


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door op ‘reactie plaatsen’ te klikken geeft u toestemming voor het plaatsen van uw reactie bij het blog met uw naam. Uw e-mailadres wordt in het cms (WordPress) bewaard zodat IBN eventueel contact me u zou kunnen opnemen. Wilt u meer weten over wat we met uw gegevens doen? Lees dan onze privacyverklaring.