KlussenKrew: het verhaal van de speedboot

Overig

Door gastblogger Mariëlle van Berkom

Je ziet het steeds meer: grote bedrijven die de handen ineenslaan met start-ups, ZZP’ers of kleine organisaties, met als doel slagkracht te creëren en een flexibele schil op te bouwen. IBN heeft mij als klein en snel ‘speedbootje’ gevraagd een organisatie op te zetten die kleinere bedrijfsklussen kan aannemen. Een paar weken geleden is de KlussenKrew van start gegaan, het eerste ‘powered by IBN’-bedrijf.

IBN wilde geen ‘nee’ meer verkopen aan bedrijven die hun klusjes in en rondom het bedrijf elders willen onderbrengen, maar waarvoor een uitgebreid contract niet past. Denk aan typische handyman klussen of kleine, licht technische klusjes die nu blijven liggen. Even wat lampen vervangen, een kast in elkaar zetten, het magazijn opruimen of een schilderij ophangen. De parkeerplaats onkruidvrij maken of incidentele ‘spik & span’-klussen waar niemand tijd voor heeft. Daar waar schoongemaakt, gepoetst, geveegd of opgeruimd moet worden, kan de KlussenKrew uitkomst bieden. En ook diensten zoals een chauffeursklus behoren tot de mogelijkheden. Zie het als een eerste hulp voor diverse bedrijfsklussen.

De kracht van de KlussenKrew zit ‘m in het verzamelen van al die kleine aanvragen. Kleine opdrachten, eenmalig of terugkerend, waarvoor bedrijven geen langlopende contracten willen of kunnen afsluiten, en waarvoor ze redelijk snel terechtkunnen. Als je alle kruimels bij elkaar pakt, heb je ook een taart, dat is het idee.

Bedrijven kunnen online een klus-strippenkaart kopen. Hoe groter de strippenkaart, hoe voordeliger het tarief. De werkzaamheden worden uitgevoerd door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, waardoor de klus-strippenkaart Social Return proof is. Dus als bedrijven het lastig vinden om invulling te geven aan Social Return, dan is de KlussenKrew misschien een goede oplossing. Kijk maar eens hoeveel medewerkers er van alles bijdoen, waardoor ze niet altijd bezig zijn met hetgeen waar ze goed in zijn.

Ik ben er best een beetje trots op dat ik een bijdrage heb mogen leveren aan het eerste ‘powered by IBN’-bedrijf. KlussenKrew is een klein bedrijf dat gebruikmaakt van de kennis, ervaring en faciliteiten van het grote IBN. Het is in het leven geroepen om klanten van IBN nog breder te kunnen bedienen. De markt vraagt om flexibiliteit en snelheid: de wendbaarheid van het speedbootje. Een milieuvriendelijk solarspeedbootje, wel te verstaan…

Mariëlle van Berkom, 085 – 00 222 07, info@klussenkrew.nl

Bewaren


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door op ‘reactie plaatsen’ te klikken geeft u toestemming voor het plaatsen van uw reactie bij het blog met uw naam. Uw e-mailadres wordt in het cms (WordPress) bewaard zodat IBN eventueel contact me u zou kunnen opnemen. Wilt u meer weten over wat we met uw gegevens doen? Lees dan onze privacyverklaring.