Werkgeluk: ik gun het iedereen!

Overig

Door Marcel van Drunen

Mij wordt wel eens gevraagd: werk jij nog steeds bij IBN? Jazeker! En na ruim 20 jaar nog steeds met héél veel plezier. Binnen IBN heb ik de mogelijkheid gekregen om mezelf te blijven ontwikkelen en vanuit verschillende functies een bijdrage te leveren aan de missie van IBN: mensen die het, om wat voor reden dan ook, op eigen kracht niet redden, aan werk te helpen. Zodat iedereen mee kan doen! Want werk maakt mensen gelukkig, en dat maakt ons werk belangrijk.

(Her)vinden van werkgeluk
Het hebben van werk is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Werk is echter belangrijk: het geeft mensen een stuk onafhankelijkheid en het gevoel ergens aan bij te dragen en ergens bij te horen. Diverse wetenschappelijke onderzoeken bevestigen dit. Maar ik hoor het ook terug in de persoonlijke gesprekken met werkzoekenden. Het (her)vinden van werkgeluk, daar zet ik me graag dagelijks voor in. Als accountmanager leg ik verbindingen binnen ons bedrijf en met bedrijven en stakeholders in de regio, met name het UWV.

Mensen kansen bieden
Samen met mijn collega’s werk ik continu aan het leveren van een goede dienstverlening. Ook het intensiveren van de goede samenwerking met het UWV heeft onze focus. Zodat we als partners in onze arbeidsmarktregio nog meer impact kunnen maken en kansen kunnen bieden aan mensen. Ik ben er trots op dat we hier in de afgelopen periode een groei in hebben doorgemaakt. En dat we steeds meer mensen met een UWV-uitkering mogen ondersteunen op hun weg naar werk.

Maatwerk levert op
We doen dit met maatwerktrajecten die erop gericht zijn om, passend bij de situatie van de werkzoekende, de volgende stap te kunnen zetten naar betaald werk. Samen met onze eigen werkbedrijven waarin we mensen ontwikkelen, vanuit de samenwerking met het werkgeversservicepunt Noordoost-Brabant en met ons netwerk van zo’n 750 werkgevers in de regio, zorgen we op deze manier voor groei van mensen en duurzame plaatsingen. In mijn werk ben ik direct betrokken bij het plaatsen van mensen. Het is fantastisch om iemand na een arbeidstoeleidingstraject met een grote glimlach op een nieuwe werkplek te zien. Kijk bijvoorbeeld maar eens naar Roy. Gelukkig zien we dit vaak. Zo hadden we in 2021 met onze UWV-Naar Werk-trajecten een plaatsingsresultaat van ruim 90%!

Nóg bredere doelgroep
Maar we zetten ons bij IBN graag in voor een nóg bredere doelgroep. Zo zijn we op dit moment met het UWV in gesprek over ‘simpel switchen’. Dit is een project waarbij Wajongeren bij wie eerder is vastgesteld dat ze geen arbeidsvermogen hebben, maar die wel zouden willen werken, dit toch op een hele laagdrempelige manier kunnen uitproberen. Ons nieuwe IBN Ontwikkelhuis gaat hierin een belangrijke rol spelen. Ook mensen die een Beschut Werken-indicatie hebben, kunnen we via het IBN Ontwikkelhuis een gedegen start in betaald werk bieden. Ook vanuit mijn recruitmentrol kom ik met werkzoekenden in contact die vaak wel wat hulp kunnen gebruiken. We kijken dan op persoonsniveau hoe we een kansrijk traject kunnen opzetten, eventueel in samenwerking met de gemeente of het UWV. Een mooi voorbeeld daarvan is het nieuwe project Werken na kanker, waarbij we zorgen voor nieuwe kansen voor mensen na hun ziektetraject.

Onbenut arbeidspotentieel
Ondanks dat bedrijven veel vacatures hebben, zijn er helaas nog steeds veel mensen die maar niet aan de slag komen, terwijl ze dat wel graag willen: het zogenaamde onbenut arbeidspotentieel. Mijn collega Wil-Jan Stommels sprak er ook al over in zijn blog. We zijn nu in gesprek met het UWV en gemeenten om te kijken hoe deze mensen nog beter in beeld kunnen komen en hoe we gezamenlijk eventuele drempels richting de arbeidsmarkt kunnen opheffen. In dit kader organiseren IBN, UWV en tien andere ontwikkelbedrijven op 24 november a.s. het congres ‘Brabant Werkt: Inclusief’. Het doel is om van Brabant de meest inclusieve provincie van Nederland te maken.

IBN: een fijne werkgever
Ik ben er trots op om bij zo’n mooi en professioneel sociaal ontwikkelbedrijf te werken. We spelen continu in op ontwikkelingen in de omgeving en blijven vernieuwen. Dat maakt het werk zo leuk. Daarnaast is IBN gewoon een hele fijne en goede werkgever om voor te werken! Er wordt hard gewerkt, maar er is ook oog voor elkaar. Ik prijs me gelukkig met ontzettend goede, professionele, gezellige en betrokken collega’s! Werkgeluk, ik gun het iedereen!

IBN is er voor jou
Wil jij graag werken en kun je daarbij wat ondersteuning gebruiken? Dan is IBN er voor jou! Bel of mail me gerust, geheel vrijblijvend: 06-18308711 of mdrunen@ibn.nl. Kijk alvast op onze vacaturesite: je vindt er hele mooie vacatures. Wie weet worden we binnenkort collega’s!

 

 


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door op ‘reactie plaatsen’ te klikken geeft u toestemming voor het plaatsen van uw reactie bij het blog met uw naam. Uw e-mailadres wordt in het cms (WordPress) bewaard zodat IBN eventueel contact me u zou kunnen opnemen. Wilt u meer weten over wat we met uw gegevens doen? Lees dan onze privacyverklaring.