MPLOOY Veghel: werkend collectief

Begin dit jaar berichtte ik op deze plek over de livegang van het Dienstencentrum Veghel. We hadden op dat moment echter nog geen klinkende naam voor dit nieuwe initiatief. Ondertussen is hier door de verschillende betrokkenen met veel toewijding aan gewerkt en zijn we tot een prachtig resultaat gekomen als je het mij vraagt.

Het was leuk om de reacties te ontvangen op mijn vorige blogartikel, waarin ik de lezers opriep hun creatieve invallen met mij te delen. Toch zijn we samen met communicatiebureau New Brand Activators tot een andere oplossing gekomen. Zij hebben flink doorgedacht over de rol van het dienstencentrum en wat dit collectief betekent voor zowel werkgevers als werknemers. Ik neem je graag mee in de gedachten achter het nieuwe logo, zoals dat hierboven is afgebeeld.

MPLOOY, de fonetische vorm van het Engelse woord employ, dat in het Nederlands in dienst nemen, aanwenden en benutten betekent. Als je weet dat het dienstencentrum een oplossing biedt voor medewerkers van de deelnemende Veghelse bedrijven die door vergrijzing, ziekteverzuim of re-integratie niet meer passen op hun oude werkplek, dan behoeft deze naam geen toelichting.

Gaan we een stapje verder, dan zit in de naam MPLOOY het woord plooi. Dit kun je linken aan het gegeven dat medewerkers zich plooien naar een baan die wel bij hen past en hen de kans biedt nog jaren mee te draaien in het arbeidsproces. Ze ontplooien zichzelf vaak in een hele andere richting, die ze vooraf misschien niet eens voor mogelijk hadden gehouden.

Veghel in de naam duidt op het lokale karakter van het initiatief, dat gedragen wordt door de participerende Veghelse organisaties Bek communicatie, BrabantZorg, IBN, Mars Nederland, Sligro Food Group, Stichting Vitaal Bedrijvig Veghel, ThyssenKrupp en Vanderlande. De ondertitel, werkend collectief, staat voor een collectief dat werkt. Maar ook voor werk dat centraal staat in het collectief.

Qua vormgeving is het ook wel aardig om een en ander toe te lichten. Zo wordt de M gevormd door twee personen die elkaar de hand geven. Deze twee symboliseren de werkgever en werknemer die met elkaar tot een goede oplossing zijn gekomen. Maar ze staan ook voor de werkgevers binnen het collectief, die elkaar de hand schudden om de afspraken rondom de samenwerking te bekrachtigen.

De pilot voor het dienstencentrum loopt, de eerste vacatures worden ingevuld. De naam MPLOOY Veghel dekt volledig de lading. Tijd voor het verder uitrollen van de plannen die we hebben met het dienstencentrum, dat duidelijk aan een behoefte voldoet. De volgende stap is het toelaten van nieuwe partijen, zodat binnen Veghel nog meer bedrijven kunnen toetreden tot dit collectief.

Heb jij interesse om hier eens verder over te praten? Bel (0413 33 44 55) of mail me dan gerust. Wie weet, werkt MPLOOY Veghel ook voor jou!

Bewaren

Bewaren


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door op ‘reactie plaatsen’ te klikken geeft u toestemming voor het plaatsen van uw reactie bij het blog met uw naam. Uw e-mailadres wordt in het cms (WordPress) bewaard zodat IBN eventueel contact me u zou kunnen opnemen. Wilt u meer weten over wat we met uw gegevens doen? Lees dan onze privacyverklaring.