Social Return: doe niet zo moeilijk!

Social Return, veel bedrijven hikken er nog steeds tegenaan, terwijl het zo simpel kan zijn. Krijg jij ook nog altijd een soort van knoop in je maag als je een opdracht van een overheidsinstelling in het vooruitzicht hebt? Dat is vanaf nu verleden tijd! Ik kan je namelijk helpen Social Return heel eenvoudig in te vullen, zodat je ook gaat ervaren dat juist de sociale kant veel voldoening kan geven.

In de afgelopen jaren hebben wij in diverse branches veel ervaring opgedaan met Social Return. Deze ervaring zetten we graag in om bedrijven te helpen bij hun Social Return-vraagstuk. Zo kun je op onze website met een druk op de knop standaard producten bestellen, zoals kerstpakketten en relatiegeschenken, allemaal ter invulling van Social Return. Ook een bestelling bij de lunchkoerier, een bijeenkomst bij IBN Vergadercentrum of een opdracht voor catering tellen mee. Gaat het om diensten voor een langere periode of een detachering van een medewerker, dan kunnen we snel schakelen en meedenken over een efficiënte, duurzame oplossing. Social Return hoeft dus echt niet zo moeilijk te zijn. En nog belangrijker: het levert op, voor zowel de medewerker als het bedrijf dat mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een kans wil bieden, want dat is altijd ons uitgangspunt.

Unique Selling Point

Heb je er eigenlijk weleens over nagedacht dat Social Return veel meer voordelen kan opleveren dan alleen een werkplek bieden aan mensen die wat extra aandacht nodig hebben? In de bouw bijvoorbeeld, kun je als onderaannemer de hoofdaannemer helpen bij de invulling van Social Return, waardoor je een voordeel behaalt ten opzichte van je concurrenten. Zo wordt het opeens een USP.

Bekijk je mogelijkheden, voor nu of later

Ook al lijkt het nu alsof je geen aanleiding hebt om je te verdiepen in Social Return, wij hebben de ervaring dat het je een goede concurrentiepositie kan opleveren. Is het niet om Social Return indirect in te vullen, zoals in het voorbeeld hierboven, dan misschien wel vanwege de veranderende verwachtingen van inkopers en consumenten. De trend is dat steeds meer mensen graag kopen bij partijen die hun maatschappelijke verantwoordelijkheid nemen. Met Social Return creëer je werkgelegenheid voor mensen die het zonder steuntje in de rug niet redden in onze maatschappij, en laat je je sociale hart spreken.

Wat past bij jou

Waar het om gaat is dat het geen kunstje wordt, want dat werkt nooit op de lange termijn. Ik ga graag met je rond de tafel om te kijken naar mogelijkheden die echt bij je passen. Structurele, duurzame oplossingen voor de medewerker, waar je ook als bedrijf de vruchten van plukt.

Snel en op een passende manier Social Return invullen is niet zo moeilijk, dus kom in actie en pak die koe voor eens en altijd bij de horens. Ik help je er graag bij!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door op ‘reactie plaatsen’ te klikken geeft u toestemming voor het plaatsen van uw reactie bij het blog met uw naam. Uw e-mailadres wordt in het cms (WordPress) bewaard zodat IBN eventueel contact me u zou kunnen opnemen. Wilt u meer weten over wat we met uw gegevens doen? Lees dan onze privacyverklaring.