Verschil maken tot de derde machtᶟ

Voor het volbrengen van onze missie is samenwerken met diverse partners heel belangrijk. Het is dan ook een van onze vier global goals. Om een goed beeld te krijgen van de impact die de samenwerking heeft op organisaties en bedrijven, op de medewerkers van IBN die overal werkzaam zijn, op hun collega’s en op de maatschappij als totaal, starten we binnenkort met een impactmeting onder onze klanten. Immers, meten is weten. Met de resultaten van het onderzoek krijgen we een goed zicht op hoe we nog meer impact kunnen maken.

Een van onze samenwerkingspartners is Dome-X in Oss, een inspirerende plek waar ontmoetingen en duurzame verbintenissen tussen bedrijfsleven, overheid en onderwijs centraal staan. Wij verzorgen hier al jaren de catering, een bewuste keuze van Dome-X om zo sociaal te kunnen ondernemen. Vorig jaar kregen we de vraag om de beleving in het restaurant op een sociale manier te verbeteren.

Werkleerlijn horeca
Bij ons vergadercentrum Meeters in Uden worden in ons eigen restaurant medewerkers in de praktijk opgeleid in het horecavak, heel breed. Het ultieme doel is om ze te laten uitstromen naar een reguliere horecaonderneming, cateraar of (zorg)instelling met professionele keuken. Dat is wellicht niet voor iedereen haalbaar maar door onze doordachte werkleerlijnen, zien we hele mooie ontwikkelingen bij mensen en groeien zij in het vak.

Doorstromen en uitstromen
De vraag van Dome-X was heel duidelijk: hoe kunnen wij onze catering anders organiseren, zodat we meer gerechten kunnen bieden in een sfeervolle ambiance, waardoor het belevingsgevoel wordt verhoogd. En op zo’n manier dat we nóg meer invulling kunnen geven aan sociale participatie. Op dat moment was er een medewerker in opleiding die geknipt is voor het weggeven van een culinaire show. Hij was er klaar voor om een eerste stap naar buiten te maken. Bij Dome-X meer sfeer creëren in het restaurant met open keuken, waar de routing en uitstraling zijn aangepast aan het vernieuwde concept, past perfect bij zijn vrolijke en open persoonlijkheid. Als alles goed gaat, is de volgende stap een baan bij een regulier horecabedrijf. Want Dome-X wil sociale impact blijven maken, en zo komt er weer een plek vrij voor een volgende leerling.

Verschil maken
IBN maakt verschil door medewerkers passende werkleerlijnen te bieden. Onze medewerkers maken verschil bij onze relaties door de werkzaamheden die ze uitvoeren. En onze relaties maken verschil voor onze medewerkers door hen een kans te bieden op een reguliere baan. De samenwerking met onze partners is dus eigenlijk verschil maken tot de derde macht! Om het sociale karakter van die samenwerking te benadrukken, hebben we Dome-X een speciaal bordje overhandigd: een erkenning voor het feit dat ze een sociale onderneming zijn, verbonden aan IBN.

Impactmeting: doe mee!
Maar we gaan het nog concreter maken, we gaan meten. Zodat we ook weten in hoeverre we samen het verschil maken. Wil jij ook weten welke impact we gezamenlijk maken? Doe dan mee aan de impactmeting. De resultaten bieden ons samen de mogelijkheid om in de toekomst nog meer sociale impact te realiseren.

 


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door op ‘reactie plaatsen’ te klikken geeft u toestemming voor het plaatsen van uw reactie bij het blog met uw naam. Uw e-mailadres wordt in het cms (WordPress) bewaard zodat IBN eventueel contact me u zou kunnen opnemen. Wilt u meer weten over wat we met uw gegevens doen? Lees dan onze privacyverklaring.