Regionaal Ondernemers Loket

Ontzorgen omtrent verzuim

In mijn blogartikel over samenwerken heb ik het ook al aangestipt: gebruik maken van elkaars krachten bevordert het eindresultaat. Het heeft bovendien de toekomst: als je nu niet meegaat in die beweging, mis je straks de boot. Het Regionaal OndernemersLoket (ROL) is een voorbeeld van zo’n krachtige samenwerking tussen de verschillende professionals, waarin ook IBN Arbeidsintegratie participeert. Doel: het ondersteunen, adviseren en ontzorgen van regionale mkb’ers op het gebied van verzuim.

Een ondernemer in het midden- en kleinbedrijf wil het liefst met de business bezig zijn en zo min mogelijk worden afgeleid door wet- en regelgeving. Maar de wetten worden steeds complexer; met het ROL ontzorgen wij deze ondernemers en werkgevers.

Dienstverlening op maat

Het loket is een samenwerkingsverband van regionale, oplossingsgerichte organisaties, die zich toespitsen op het inrichten van een veilige werkomgeving, voorkomen van uitval, oplossen van verzuimproblematiek en op de begeleiding van medewerkers op een nieuwe werkplek. De dienstverlening wordt geheel op maat aangeboden en kan zowel op de zieke als gezonde medewerker gericht zijn. In het kader van preventie is het immers voor iedere medewerker van belang te werken aan een goede gezondheid. Mocht de gewenste ondersteuning niet door het ROL geboden kunnen worden, dan kunnen wij doorverwijzen naar professionals binnen ons netwerk.

Eén aanspreekpunt

Het MKB is nu nog vaak aangewezen op de verschillende landelijke partijen. Die zitten bijna altijd te veel op afstand, waardoor zij weinig kennis hebben van de plaatselijke markt en onvoldoende maatwerk kunnen bieden. Bij het ROL heeft de mkb’er één aanspreekpunt, voor een snelle, efficiënte en multidisciplinaire aanpak; dat scheelt ook in de portemonnee.

Vertrouwen en elkaar aanvullen

De participerende organisaties hebben een intentieverklaring ondertekend: het ROL heeft geen officiële rechtsvorm. Het vertrouwen in elkaar is daarom erg belangrijk. De lijnen zijn kort, je komt met elkaars klanten in contact en je mag verwachten dat de ander het goed wil doen voor jouw klant. Naast vertrouwen is het van belang dat je elkaar aanvult: brengen en halen, over en weer. Zo hebben we bij IBN geen arbeidsdeskundigen in dienst en weten we niet veel van assurantiën en medische fitness. Bij het ROL hebben we allemaal onze eigen expertise, waardoor elke participant de eigen organisatie kan versterken. Dat is het uitgangspunt van de samenwerking die we met elkaar zijn aangegaan.

Ik heb er zin in!

De intentieverklaringen zijn getekend, de website is online: we zijn klaar voor de start. Ik heb er in ieder geval heel veel zin in om aan dit samenwerkingsverband mijn bijdrage te leveren. Wil je graag meer weten over het ROL, misschien wel of een participatie iets is voor jou? Mail (ckersten@ibn.nl) me dan: ik zie uit naar je bericht. Want samenwerken heeft de toekomst!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door op ‘reactie plaatsen’ te klikken geeft u toestemming voor het plaatsen van uw reactie bij het blog met uw naam. Uw e-mailadres wordt in het cms (WordPress) bewaard zodat IBN eventueel contact me u zou kunnen opnemen. Wilt u meer weten over wat we met uw gegevens doen? Lees dan onze privacyverklaring.