Sociaal ondernemen betekent iedereen winst: is dit ook iets voor jou?

Weet je dat niet? Bekijk dan eerst dit filmpje! Sociaal ondernemen is een eigentijdse vorm van zakendoen, die steeds meer gemeengoed wordt. De nieuwe generatie ondernemers gaat niet meer alleen voor de harde knikkers, maar heeft ontdekt dat er meer is in het (zaken)leven. Eerlijk en gezond zakendoen, met winst voor iedereen, daar gaat het om!

Voldoening
Druk, druk, druk… dat is vaak het antwoord als je een ondernemer vraagt hoe het gaat. We zitten met z’n allen in een ‘ratrace’. Maar voor wie doen we dat eigenlijk allemaal? En worden we er echt gelukkig van? De nieuwe generatie ondernemers staat anders in het leven en onttrekt zich aan deze ‘gekte’. Geluk hangt voor hen niet af van steeds maar meer geld verdienen; dat geeft uiteindelijk juist een leeg gevoel. Sociaal ondernemen geeft veel voldoening omdat er ook sprake is van een maatschappelijke waarde.

Winst, maar dan anders
Als je geld ziet als een middel om te investeren in een maatschappelijk doel, krijgt het een hele andere dimensie. Eerlijk en gezond zakendoen gaat om winst op een andere manier. Bij IBN komt dat tot uiting in het geluk van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt: medewerkers die zich kunnen ontplooien, weer kunnen deelnemen aan de maatschappij en daardoor een leven krijgen met meer glans en voldoening. Als officiële Social Enterprise weten wij hoe goed dat voelt.

Wil jij dat sociaal ondernemen jouw nieuwe stijl gaat worden? Mail me dan gerust, zodat ik mijn ervaringen met je kan delen. Vergeet dan niet eerst het filmpje te bekijken!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door op ‘reactie plaatsen’ te klikken geeft u toestemming voor het plaatsen van uw reactie bij het blog met uw naam. Uw e-mailadres wordt in het cms (WordPress) bewaard zodat IBN eventueel contact me u zou kunnen opnemen. Wilt u meer weten over wat we met uw gegevens doen? Lees dan onze privacyverklaring.