Als je anders naar mensen kijkt, is de stap naar IBN niet zo groot

Door Laura Verwijst, HR-manager bij Brakel te Uden

IBN kende ik van de schoonmaak en het groenonderhoud. Ondertussen weet ik dat ze veel meer te bieden hebben. Dat zouden ze best duidelijker naar buiten mogen brengen: het imago strookt niet met de werkelijkheid. Door de intensieve begeleiding zijn IBN-medewerkers heel blij dat ze mogen werken en willen ze het werk graag goed doen; ze zijn erg gemotiveerd.

Wat kan wel
Een groot deel van het succes heeft naar mijn mening te maken met de intensieve begeleiding en de manier waarop ze bij IBN naar mensen kijken: naar wat medewerkers wel kunnen in plaats van wat ze niet kunnen. Voor mij kwam dat inzicht door de nieuwe wet- en regelgeving, waardoor je als bedrijf steeds meer de lasten draagt voor mensen die langdurig ziek zijn. Indien mogelijk moet er binnen de organisatie vervangend werk gecreëerd worden en door dat te doen leerde ik anders naar mensen kijken. Als je zo intensief bezig bent de mogelijkheden te onderzoeken, is de stap naar IBN niet zo groot.

Win-winsituatie
Wij vinden het belangrijk om een werkgever te zijn waar mensen graag werken. Als ik kijk naar het lage verloop en ziekteverzuim, lukt ons dat heel aardig. In het kader van MVO willen we ook mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een kans bieden. Natuurlijk is het zaak daarbij een win-winsituatie na te streven: we moeten als bedrijf wel bestaansrecht houden. IBN is hierin voor ons een goede partner gebleken.

Proces onder de loep
Daarom denk ik dat de samenwerking in de toekomst alleen maar intensiever zal worden. Onze kostprijs wordt namelijk steeds belangrijker en moet omlaag om concurrerend te zijn. De eisen van klanten op het gebied van ons MVO-beleid spelen bovendien een steeds grotere rol. Als we ons proces onder de loep nemen, ontstaan er mogelijkheden voor IBN’ers. Bovendien loop je minder risico; als het werk terugloopt, heb je niet de kosten.

Anders naar het proces en anders naar mensen kijken, biedt je kansen die je voorheen niet voor mogelijk hield. Wil je hier eens verder met me over praten, stuur me dan gerust een e-mail.

 


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door op ‘reactie plaatsen’ te klikken geeft u toestemming voor het plaatsen van uw reactie bij het blog met uw naam. Uw e-mailadres wordt in het cms (WordPress) bewaard zodat IBN eventueel contact me u zou kunnen opnemen. Wilt u meer weten over wat we met uw gegevens doen? Lees dan onze privacyverklaring.