MVO is geen kunstje

Ploegmakers Cultuurtechniek is onderdeel van IBN Facilitair, met zo’n 35 medewerkers een klein bedrijf vergeleken met de andere bedrijven van IBN. Toch hebben zij maatschappelijk verantwoord ondernemen het best structureel geborgd in de organisatie, met als bewijs het certificaat MVO Prestatieladder Niveau-3. MVO is dus niet alleen weggelegd voor de grotere bedrijven: iedereen kan het!

MVO zit ook in kleine dingen
Zelfs startende ondernemers en ZZP’ers kunnen maatschappelijk verantwoord ondernemen. Het gaat immers niet alleen om het op grote schaal ontwikkelen van groene producten of diensten. Ook in kleine dingen komt MVO tot uiting. Door facturen digitaal te versturen bijvoorbeeld, pakjes te laten bezorgen door een fietskoerier, te kiezen voor een energiezuinige bedrijfsauto of door het steunen van een goed doel. Er zijn op MVO-gebied een heleboel wegen die naar Rome leiden.

Het moet in de genen gaan zitten
Bij Ploegmakers Cultuurtechniek deden ze onbewust op veel vlakken al aan MVO. Maar als je een certificaat wil behalen, moet je lijstjes invullen. Al doende kwamen ze erachter dat het toch beter is daar een plan aan ten grondslag te leggen. Een systematiek met praktische maatregelen, die ze goed kunnen volgen en makkelijk kunnen implementeren. Het theoretische kader is vertaald naar hun eigen bedrijf, op zo’n manier dat ze dicht bij zichzelf kunnen blijven. MVO is namelijk geen kunstje, het moet echt in de genen (gaan) zitten. Door elk jaar de lat een stukje hoger te leggen blijven ze vooruitgaan, want vooral op dit onderwerp betekent stilstand achteruitgang. De certificering helpt hen MVO te borgen in de organisatie.

Wil jij ook aan de slag met MVO of wil je een volgende stap maken? Bel of mail me dan gerust. Misschien kunnen we samen de wereld een stukje mooier maken.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door op ‘reactie plaatsen’ te klikken geeft u toestemming voor het plaatsen van uw reactie bij het blog met uw naam. Uw e-mailadres wordt in het cms (WordPress) bewaard zodat IBN eventueel contact me u zou kunnen opnemen. Wilt u meer weten over wat we met uw gegevens doen? Lees dan onze privacyverklaring.