Hoe groot is die afstand eigenlijk nog?

Hoe groot is die afstand eigenlijk nog?

IBN is een officiële Social Enterprise: wij leveren producten en diensten en hebben een verdienmodel. Geld verdienen is echter niet ons hoofddoel maar een middel om maatschappelijke impact te creëren, namelijk mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt integreren in de samenleving door middel van werk. We vragen ons echter steeds vaker af hoe groot die afstand eigenlijk nog is…

Doen waar je goed in bent

Door te kijken naar wat mensen wel kunnen, en ze daar intensief op coachen, halen we het beste in ze naar boven. Daarbij heeft de juiste werkplek onze volle aandacht. Doordat ze doen waar ze goed in zijn, raken onze medewerkers zeer gemotiveerd en kun je je afvragen hoe groot het verschil met reguliere krachten nog is.

Een voorbeeld: voor een van onze klanten maken we met zo’n vijftien medewerkers al ruim tien jaar vol trots armaturen in diverse formaten. Een vooraanstaande Duitse financiële instelling bestelde er drie op het grootste formaat. Het probleem was echter dat de lampen niet door de deur pasten, en dus ter plekke in delen opgebouwd moesten worden. Drie van onze medewerkers namen het vliegtuig naar München en bouwden en installeerden in twee dagen de drie gigantische lampen. De klant was vol lof over het uitstekende werk dat ze verricht hadden. En onze medewerkers keerden voldaan huiswaarts, een prachtige ervaring rijker.

Unieke ervaringen

Volgens mij is dit waar het om draait bij een Social Enterprise: klanten enthousiast maken door unieke ervaringen die gecreëerd worden door mensen die, zo wordt ons verteld, een afstand hebben tot de arbeidsmarkt. Maar hoe groot is die afstand op deze manier eigenlijk nog?

Heb jij ook een unieke ervaring met (een van) onze medewerkers? Dan wil ik daar graag eens met je over doorpraten. Bel (0413 33 44 71) of mail me gerust, dan plannen we een afspraak.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door op ‘reactie plaatsen’ te klikken geeft u toestemming voor het plaatsen van uw reactie bij het blog met uw naam. Uw e-mailadres wordt in het cms (WordPress) bewaard zodat IBN eventueel contact me u zou kunnen opnemen. Wilt u meer weten over wat we met uw gegevens doen? Lees dan onze privacyverklaring.