Een betere wereld? Die begint bij jezelf!

Voor ons is het zo vanzelfsprekend dat we het hebben. Water. Schoon water welteverstaan. Zonder erbij na te denken drinken we het en gebruiken het om ons voedsel in te bereiden. En om onszelf te verzorgen. Om je een idee te geven: 95 liter stroomt er uit de douchekop als je er 5 minuten onder staat. 114 liter is er nodig om een bad te vullen. 56 liter gebruikt de wasmachine om onze kleding brandschoon te krijgen. Behoorlijk.

Door gastblogger Jan Kleine, directeur IBN Facilitair

Iedere dag hebben we zo’n 119 liter schoon water nodig om onze dag goed door te komen. Dat is 6 keer meer dan het minimum dat een mens per dag nodig heeft volgens de internationale FAO richtlijnen.

Ineens krijgt schoon water een waardevollere betekenis. Toch? Zeker als je weet dat mensen aan de andere kant van de wereld dat minimum van 20 liter per dag niet hebben. Als facilitair dienstverlener en daardoor groot waterverbruiker willen we daar iets aan doen. Door drinkwaterverbruik van al onze vestigingen te spiegelen en beschikbaar te stellen aan schoolkinderen in Khulna in Bangladesh. Dat doen we met Made Blue die alle mensen en middelen heeft om dat voor ons tot een succes te brengen. Met 8000 m³ – dat gelijk staat aan 8 miljoen liter water – voorzien we daardoor per jaar 12.820* schoolkinderen van schoon drinkwater. Een betere wereld begint bij jezelf. Dat is écht zo. Vinden wij tenminste.

Doe je mee?
Wil jij ook bijdragen aan een betere wereld? Met liefde en plezier introduceer ik je bij de organisatie van Made Blue. Stuur me gerust een e-mail.

Meer informatie over het project vind je in een speciale uitgave van ons online magazine.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door op ‘reactie plaatsen’ te klikken geeft u toestemming voor het plaatsen van uw reactie bij het blog met uw naam. Uw e-mailadres wordt in het cms (WordPress) bewaard zodat IBN eventueel contact me u zou kunnen opnemen. Wilt u meer weten over wat we met uw gegevens doen? Lees dan onze privacyverklaring.