Kom ’s van die bank af!

Vitale mensen presteren beter en herstellen een stuk sneller na ziekte. Het is daarom heel belangrijk dat werkgevers dit oppikken. Als je het dan hebt over duurzaam ondernemen, hoort vitaliteit van je medewerkers daar ook bij. En nee, alleen met het regelen van een sportschoolabonnementje ben je er niet. Want welke mensen maken daar gebruik van? Juist, degenen die al gemotiveerd zijn.

Vitaal door het leven gaan is belangrijk voor iedereen. Voor de werkgever omdat het leidt tot een lager ziekteverzuim en dus een duurzamere inzetbaarheid van medewerkers. En voor de medewerkers betekent het een gelukkiger leven, zoals uit onderzoek maar al te vaak is gebleken. Mijn boodschap richt ik echter aan allebei, want je kunt als werkgever niet zeggen dat iemand op dieet moet en meer moet gaan bewegen als je zelf overgewicht hebt en nooit aan sport doet.

Wie wil je bereiken?
Als je nu denkt: mooi, dat stuk heb ik goed geregeld want ik bied mijn medewerkers een diëtiste en bedrijfsfitness aan, dan moet ik je toch teleurstellen. Want wat blijkt, je bereikt hiermee alleen de medewerkers die al gemotiveerd zijn. De mensen die het het hardst nodig hebben, komen hierdoor echt niet van die bank af. Die voelen zich namelijk vaak helemaal niet thuis op een sportschool. Je moet er dus achter zien te komen waar de werkelijke behoeftes liggen. Ga daarom eens in gesprek, en dan bedoel ik een écht gesprek. Er moet wel een knop om als iemand een gezonde levensstijl wil aannemen. Dat gaat niet 1-2-3, daar is echt wel iets voor nodig.

Lichamelijk vitaal, geestelijk vitaal
Vitale medewerkers kunnen uitdagingen veel beter aan. Ze zijn niet alleen lichamelijk fitter, maar ook tussen de oren; dat gun ik iedereen! Duurzaamheid is zo’n hot item en duurzame inzetbaarheid is daar een onderdeel van. Je hoeft echt geen doctorandus te zijn om te snappen wat je daaraan kunt doen.

Verzuim kost handen vol geld. Heb jij als goed voornemen om met dat geld iets anders te doen komend jaar? Bel (0413 334455) of mail me dan! Ik heb nog een heleboel ideeën om je verder te helpen.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door op ‘reactie plaatsen’ te klikken geeft u toestemming voor het plaatsen van uw reactie bij het blog met uw naam. Uw e-mailadres wordt in het cms (WordPress) bewaard zodat IBN eventueel contact me u zou kunnen opnemen. Wilt u meer weten over wat we met uw gegevens doen? Lees dan onze privacyverklaring.