Het gen ondernemend

Dat onze kernwaarde volwaardig zo diep in onze genen zit, vindt zijn oorsprong in de begin jaren 70. De directeur die het stokje overnam, Peter van der Steen, bouwde verder op dit fundament. Opgegroeid in een ondernemersgezin in Hoorn, ontwikkelde hij het gen ondernemend ook in ons DNA. Hij stelde de wensen van de klant voorop om tot goede resultaten te komen.

Verder bouwen
Peter van der Steen was nog jong, vooraan in de 30, toen hij begin jaren 80 algemeen directeur werd van IBN. Vanaf dag één bouwde hij verder op het fundament volwaardigheid. Mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt serieus nemen en kijken naar wat ze wel kunnen in plaats van wat ze niet kunnen. Voor het volwaardige werk moest een prijs betaald worden. Wat Peter van der Steen heeft toegevoegd is het ondernemerschap. Een van zijn motto’s was dat IBN klanten nodig heeft om invulling te kunnen geven aan de missie. De wensen van de klant werden leidend voor IBN, en zijn dat nog steeds. Een gezond financieel resultaat was een belangrijke randvoorwaarde. Daarom heeft hij al in die tijd resultaatsturing ingevoerd.

Ruimte om te ondernemen
Door een bv-structuur met een raad van commissarissen werd ruimte gecreëerd om te ondernemen. Ook de samenwerkingsverbanden met ‘echte’ ondernemers, zoals Vebego, komen uit de koker van Peter van der Steen. Ed de Leeuw, met roots in het bedrijfsleven, heeft deze koers doorgezet. Inmiddels kunnen we al vijftien jaar dividend uitkeren aan de gemeenten, voor een totaalbedrag van rond de 28 miljoen euro. Dit kunnen zij op hun beurt weer besteden aan onze doelgroep, mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Ondernemerschap bestendigen
De komende tijd gaan we voortbouwen op de erfenis van mijn voorgangers. Nog meer invulling geven aan ondernemend zijn, door te innoveren vanuit de kernwaarden en nieuwe verbindingen aan te gaan. Intern, maar ook daarbuiten, met bijvoorbeeld collega sw-bedrijven.

In mijn volgende blogartikel ga ik uiteenzetten hoe we dit precies gaan vormgeven. Wil jij dat nu al graag weten? Bel (0413 334455) of mail me dan gerust, ik verbind me graag met gedreven ondernemers en ondernemende leiders!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door op ‘reactie plaatsen’ te klikken geeft u toestemming voor het plaatsen van uw reactie bij het blog met uw naam. Uw e-mailadres wordt in het cms (WordPress) bewaard zodat IBN eventueel contact me u zou kunnen opnemen. Wilt u meer weten over wat we met uw gegevens doen? Lees dan onze privacyverklaring.