Dé mens bestaat niet

In onze organisatie draait het in de kern om mensen. Mensen met hun specifieke talenten. Voor een goede bedrijfsvoering is het daarom van belang hier veel aandacht aan te besteden. Door de elkaar snel opvolgende ontwikkelingen en veranderende wetgeving heeft het echter even gedreigd dat we het kind met het badwater zouden weggooien.

Het proces van Mens en Arbeid
We waren druk bezig met de IBN bedrijven, want zonder klanten geen werk. Het nieuwe jaar gaan we van start met de focus op het toekomstbestendige proces van Mens en Arbeid. Dat proces loopt over alle IBN bedrijven heen en is alles behalve soft. Sterker nog, het is een van de meest zakelijke processen binnen onze organisatie. Werken mensen onder hun niveau, dan kost het ons geld. Werken ze boven hun niveau, dan resulteert dat in uitval, wat misschien nog wel meer geld kost. Daarom gaan we strak sturen op loonwaarde om zo de organisatie betaalbaar te houden en de gemeenten concreet te laten zien wat onze meerwaarde is. De leidinggevende krijgt daarbij een nog belangrijkere rol, een spilfunctie, dichtbij de medewerker. In de uitvoering gaan we bureaucratische werkwijzen uit de weg om efficiënt te kunnen blijven.

Altijd de juiste werkplek
Enerzijds sturen we op instroom, om de juiste medewerkers binnen te krijgen. Zijn mensen eenmaal binnen, dan zorgen we ervoor dat ze altijd op de juiste werkplek zitten: een plek waar zijn of haar talenten het best tot hun recht komen. Hier zit constant beweging in. Het is namelijk de bedoeling dat een medewerker zoveel mogelijk de eigen loonkosten terugverdient, zodat we minder afhankelijk worden van subsidie. Dat betekent doorstroom, en in de praktijk gaat dat twee kanten op. Óf iemand ontwikkelt zich in een stijgende lijn tot het voor hem of haar hoogst haalbare niveau, óf de beperkingen nemen langzamerhand toe. Ook in het laatste geval gaan we opnieuw op zoek naar een passende werkplek.

Balans
Dat hele proces, om daar goed op te sturen, dat noemen we het proces van Mens en Arbeid en is de essentie van onze missie: mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt kansen bieden. Dat doen we door het optimaal benutten van talenten van mensen, met renderend werk waar iedereen trots op is. Tevreden klanten, de juiste prijs-kwaliteitverhouding en een goede bedrijfsvoering zijn middelen en randvoorwaarden. Natuurlijk moet er een goede balans zijn.

Onze kennis over het mensproces kunnen we wellicht ook in jouw voordeel inzetten. Hoe dan precies? Bel (0413 33 44 55) of mail me, dan maken we een afspraak om hier verder over te praten. Want ‘dé’ mens bestaat niet, ook niet in jouw organisatie.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door op ‘reactie plaatsen’ te klikken geeft u toestemming voor het plaatsen van uw reactie bij het blog met uw naam. Uw e-mailadres wordt in het cms (WordPress) bewaard zodat IBN eventueel contact me u zou kunnen opnemen. Wilt u meer weten over wat we met uw gegevens doen? Lees dan onze privacyverklaring.