Lang leve de jeugd: onze fanatiekste ambassadeurs!

De jeugd van tegenwoordig wordt bij IBN met open armen ontvangen. Ze brengen nieuw elan in de organisatie, zorgen voor een boeiende samenstelling van het medewerkersbestand en dragen bij aan het imago dat past bij de sociale onderneming die wij al jaren zijn. Bovendien leggen zij een basis voor de continuïteit van het bedrijf, want wie de jeugd heeft, heeft de toekomst!

Studenten zijn bij ons van harte welkom om hun stage- of afstudeeropdracht uit te voeren. Zo hebben we vorig jaar een stagiaire gehad die onderzoek heeft gedaan naar een app voor onze facilitaire diensten. Het gaat om een digitale formulierenstroom, zodat leidinggevenden via een tablet de gewenste gegevens kunnen doorsturen naar onze klanten. Ze had zo’n goed plan geschreven dat we haar hebben aangenomen om het uit te voeren voor het hele bedrijf.

Die verjonging is hartstikke belangrijk voor een organisatie. Jongeren kijken anders tegen zaken aan, schudden de gevestigde orde weer een beetje wakker. Ze stellen vragen over dingen die al jaren zo gedaan worden, maar waarom eigenlijk op die manier? Bovendien is het ook interessant en gewoon leuk om met jongeren samen te werken. Je hebt hele andere gesprekken, zowel over het werk als tijdens de pauzes. Ouderen en jongeren, mensen met of zonder een afstand tot de arbeidsmarkt: een mix van verschillende mensen binnen een bedrijf maakt het boeiend.

Het aantrekken van de jeugd is ook belangrijk voor ons imago. Niet iedereen heeft het juiste beeld van ons bedrijf en daarom moeten we best veel moeite doen om jonge mensen binnen te halen. Als ze eenmaal binnen zijn, en zien wat we allemaal doen en wie we werkelijk zijn, worden ze binnen de kortste keren onze fanatiekste ambassadeurs. Daar zijn we natuurlijk heel blij mee, want we hopen dat zij het tij kunnen keren en eraan bijdragen dat ons imago past bij de sociale onderneming die we al jaren zijn.

Door studenten een kans te geven, binden we de jeugd aan ons en dat is goed voor ons bedrijf. Want we willen zo onderhand weleens het imago dat bij ons past. Hoe denk jij eigenlijk over IBN? Bel (0413-334455) mail me gerust, ik ben heel benieuwd hoe jij tegen ons aankijkt.

Bewaren


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door op ‘reactie plaatsen’ te klikken geeft u toestemming voor het plaatsen van uw reactie bij het blog met uw naam. Uw e-mailadres wordt in het cms (WordPress) bewaard zodat IBN eventueel contact me u zou kunnen opnemen. Wilt u meer weten over wat we met uw gegevens doen? Lees dan onze privacyverklaring.